Seneskedehindebetændelse

 

Hvad er det, og hvordan opstår den?

Seneskedehindebetændelse er en tilstand, hvor irriterede seneskedehinder giver smerter. Senerne i kroppen er strengeformede strukturer, der bliver brugt til at overføre kraft fra musklerne for at skabe bevægelse.

Derfor er de også overalt i kroppen. I hænderne og i fødderne bliver senerne beskyttet mod knoglerne af en seneskede. Inde i seneskederne ligger der en senehinde (vædske), der er en slimhinde, der lader senerne bevæge sig uden gnidninger.

Årsagen til seneskedehindebetændelse er irritation af senehinden ved gentagne, ensformige bevægelser eller overanstrengelse.Hvordan helbredes den?

Behandling af seneskedehindebetændelse er først og fremmest ro. Det kan eventuelt hjælpe at bruge en aflastningsskinne i et stykke tid. I mere alvorlige tilfælde kan en indsprøjtning af binyrebarkhormon være en mulighed.Hvad skal den ramte undgå?

Han eller hun skal passe på med at overbelaste leddene igen – f.eks. være opmærksom på for meget brug af mus.Hvilke produkter har vi, som kan afhjælpe?Hvilke produkter bør ikke bruges?

”Almindelige” mus kan ikke anbefales. Man skal stoppe med det, der forårsager smerterne.Hvor er der lægelig, videnskabelig dokumentation for sygdommen med hensyn til forebyggelse/helbredelse?