Ledsmerter


Typiske gener og løsninger:
Mange mennesker arbejder foran computeren til dagligt. Ved computerarbejde er det oftest de samme muskler der bliver aktiveret, fordi det er et stillesiddende og fastlåst arbejde.

Sidder man i den samme position hele dagen igennem, kan det hurtigt skabe overbelastninger i musklerne. Overbelastningerne kan resultere i langvarige ledsmerter. 


Problemet med ledsmerter er som regel at:

- Du har få gentagne bevægelser i arbejdsdagen. Du sidder i den samme stilling i længere tid ad gangen. Når du f.eks. arbejder med en almindelig mus, laver du de samme bevægelser hele tiden. Brugen af en almindelig computermus kan ofte give ledsmerter i skuldre, nakke, hånd, håndled og fingre. 

- Du varierer dine arbejdsstillinger for sjældent. Du sidder for det meste i den samme stilling hele dagen. 


Løsninger:

1) Variation er nøgleordet. Så undgå derfor den samme arbejdsstilling hele dagen. Brug dit hæve-/sænkebord flittigt, og stå op ind i mellem når du arbejder. Prøv også at undgå de bevægelser der provokerer smerterne.


2) Brug genvejstasterne på dit tastatur mest muligt. Det er den mest effektive metode til at holde sig fra gener og ledsmerter(museskader).


3) Placer musen inde foran kroppen, i stedet for ved siden af tastaturet, eller skift din almindelige mus ud med en centreret mus – f.eks. RollerMouse eller Mousetrapper.


4) Undgå at sidde parat til at klikke på musen. Hvil i stedet fingrene på musen, så musklerne slapper af når du ikke klikker. Du kan også fjerne hånden helt fra musen, i de mange korte perioder du ikke bruger den.


5) Sid og stå rigtigt. Når du bruger en almindelig computermus eller et andet pegeudstyr, skal du cirka have en 90 graders vinkel i dit albueled, ret ryggen, og hold skuldrende afslappet.  


6) Hold pauser, så du kan få slappet helt af i kroppen. Gå eventuelt en lille tur. 


 

Ønsker du personlig rådgivning, så ring endelig til os på 56 65 01 45.