Gigt i fingreneTypiske gener og løsninger:

Der findes mange former for gigt. Livsstilen kan blandt andet spille en rolle for udviklingen af gigtsygdommene.
Arbejder man for eksempel på kontor, er risikoen stor - specielt bliver fingrene oftest ramt, hvis man ikke har det rette kontorudstyr.

Symptomerne på slidgigt i fingrene kan være smerter, ømhed, og stivhed i leddene. Smerter er som regel det første signal som leddet sender, om at der er noget galt.

Slidgigt i fingrene er en ledsygdom, hvor brusken i leddet lidt efter lidt bliver nedbrudt. Problemet er ofte at: 

  • Du måske bruger en traditionel computermus, som kan medføre problemer i form af overbelastninger. Ved dobbeltklik på musen belaster du fingrenes muskler, og det skaber også spændinger i skuldermusklen når du dobbeltklikker med hurtige og præcise fingerbevægelser.

    Desuden belaster du også musklerne, når du sidder med hånden løftet over musen, og på den måde holder fingrene parate til at klikke.

     

Løsninger:


Brug en ergonomisk mus eller en centreret mus - RollerMouse eller Mousetrapper.
Med en ergonomisk mus undgår du at skulle lade hånden og fingrene svæve over musen. Håndleddet hviler roligt på musen og risikoen for gigt i fingrene reduceres. 


Træn leddene i dien fingre. Brug eventuelt en træningsbold du kan klemme hånden omkring. Blodcirkulationen øges og du styrker de muskler, der aflaster, stabiliserer og bevæger leddet.
Den er god at bruge i tænkepauser eller når du taler i telefon. Hvis du glemmer at lave øvelser, kan du eventuelt få hjælp fra en fast pop-up reminder, som du indstiller i Outlook.

Ønsker du personlig rådgivning, så ring endelig til os på 56 65 01 45.