Osteopat og fysioterapeut 
Anders Skjold Jensen 
mail@koegefysioterapi.dk


Fysioterapeuten anbefaler disse øvelser til dig!

Klik på linket og download de øvelser Anders anbefaler. Der er både billeder og film, som du kan gå i gang med!

Typiske gener og løsninger:

Inaktivitet på kontoret kan både give gener og smerter i muskler og led, og på lang sigt kan det føre til diabetes og livsstilssygdomme.

Det er vigtigt at få bevægelse ind i dagligdagen, da en løbetur efter arbejde desværre ikke opvejer de otte timer, hvor kroppen har været i dvale. Man siger, at ”sitting is the new smoking”, og at vi fremover i vores del af verden vil få store problemer på grund af de ca. 11 timer, vi i gennemsnit sidder ned om dagen (i bilen, på kontoret og i sofaen).Problemerne er som regel at:

Vi får ikke bevæget os i løbet af dagen, og den statiske stillesiddende adfærd gør at vi får ondt i ryg, nakke og muskler i øvrigt. Det kan være spændinger eller ophobning af affaldsstoffer.


Når vi sidder stille, går vores organer og indre system i dvale. Det vil sige, at blodet transporterer ikke sukker og fedt rundt til organerne, musklerne optager og omsætter ikke sukker og fedt til energi, og organernes evne til at optage sukker og fedt falder.


Vi får ikke transporteret ilt og blod rundt i kroppen, som er med til at give os energi og kreativitet.


Kiloene begynder at sætte sig på sidebenene, ved fysisk inaktivitet og stillesiddende arbejde.Løsninger:

  • Brug dit hæve- / sænkebord – gerne hver time. Du bør ikke stå op i eksempelvis 2 timer i træk, da det så vil belaste din krop på en anden måde (mange skyder hoften til siden og hænger der allerede efter bare 20 minutter). Variation er nøgleordet, så det er bedre at skifte ofte mellem at sidde og stå. Når du står op, bruger du dine muskler, og så omsætter du fedt og sukker.

  • Sørg for at hente print, kaffe, vand og så videre. Du behøver kun at rejse dig et kort øjeblik for, at der kommer gang i hele dit system.

  • Rejs dig op, når du taler i telefon. Tag et headset på og gå en tur rundt om bygningen, når du skal tale i længere tid. Få dig nogle vaner om at gå en kort tur formiddag og eftermiddag. Brug nogle af de produkter, der findes til at skabe aktivitet (elastikker, balancebræt osv.)

  • Rejs dig op minimum hver halve time og lav nogle øvelser. Det kan være noget så simpelt som at svinge armene eller at bruge en elastik til noget let træning.Øverst på denne side er der et link til gode øvelser anbefalet af fysioterapeuten. Du er velkommen til at printe pdf'en ud.

Hvis du glemmer at lave øvelser, kan du eventuelt få hjælp fra en fast pop-up reminder, som du indstiller i Outlook.

Du finder også en film øverst med for flere gode tips.Hvis du ønsker personlig rådgivning, så ring endelig til os på 56 65 01 45.