Sovende fødder


Hvorfor sover ens fod

Når din fod sover, er det oftest på grund af, at du har siddet eller ligget på foden i en længere rum tid, som har reduceret blodtilførslen til foden. Dette kan medføre en midlertidig følelsesløshed eller en snurrende eller prikkende følelse i foden, som ofte beskrives, som at “foden sover.” Tilstanden skyldes, at nerverne bliver klemte eller trykkede, eller at de er afskåret fra blodforsyning og derfor ikke kan sende signaler til hjernen. 

Hvis du oplever, at din fod sover, kan du blot bevæge den, massere den eller lave nogle øvelser, få gang i blodtilførslen igen og dermed komme af med den prikkende eller snurrende fornemmelse. 

I sjældne tilfælde kan sovende fødder skyldes en underliggende medicinsk tilstand, som skal tjekkes af en læge, hvis du oplever det hyppigt eller begynde at opleve tab af følelse. 

Hvorfor sover mine tæer?

Hvis dine tæer sover, er det oftest fordi, blodtilførslen nedsættes, eller at nerverne i foden trykkes. Når tæerne sover, oplever du som oftest en snurrende eller prikkende fornemmelse, som kan være ubehagelig. Når nerverne er trykket eller der er nedsat blodtilførsel, kan nerverne ikke sende signaler til hjernen. Blot ved at bevæge eller massere dine tæer kan du få gang i blodtilførslen igen og få følelsen tilbage. 

 

Typiske gener og løsninger:
Ligesom alle andre steder i kroppen, kan man opleve at fødderne ”sover”. Det sker for eksempel, når man arbejder på kontor.

Sovende fødder føles som en stikkende og følelsesløs fornemmelse. Det kommer ofte af, når man sidder eller står i samme position i længere tid ad gangen. 


Problemet er som regel at:
Du varierer ikke dine arbejdsstillinger ofte nok, og det sætter blodcirkulationen i stå. 

Løsninger:

- Hold pauser igennem arbejdsdagen. Gå eventuelt en tur rundt om bygningen. På den måde får du også lidt bevægelse ind i en stillesiddende arbejdsdag.

- Variér dine arbejdsstillinger. Skift mellem at stå og sidde, når du kan mærke at dine fødder er ved at sove.

- Lav nogle øvelser. Stå på tæer (ligesom en ballerina) og før derefter langsomt hælene ned mod gulvet. Gentag gerne et par gange for at få gang i blodcirkulationen i ben og fødder. 


Hvis du glemmer at lave øvelser, kan du eventuelt få hjælp fra en fast pop-up reminder, som du indstiller i Outlook.


Ønsker du personlig rådgivning, så ring endelig til os på 56 65 01 45.